Поєднай своє хобі з… вивченням іноземної мови!

Скільки разів ми чули від родичів, друзів, чи просто знайомих про те, що їм важко дається якась мова. Хтось ночами не спить і завчає неправильні дієслова, хтось намагається опанувати відмінювання іменників, а комусь просто не дається вимова — хай їй грець! Нещасні шукають вихід з цієї ситуації по-різному: записуються на курси бажаної мови, наймають репетитора, котрий виконує роль поліцая над нашої лінню, хтось самотужки бореться із неприступними скелями іноземних мов. Це нагадує певну тортуру, або навіть змагання з собою: а чи зможу?…

Одразу хочеться прийти таким людям на допомогу і сказати: -Друже! А чи не поєднати тобі приємне з корисним? – Як це?,- здивуєтесь Ви. Відповідь на питання ховається у цій статті, яку підготувала наш викладач Тетяна Французова.

1.Ziemniaki czy marchewka?gotować2

Кожен з нас має певне хобі — без цього ніяк. Саме те заняття, яке нам по душі, може бути дуже корисним при вивченні мови. Все дуже просто: якщо той, хто полюбляє готувати і постійно випитує смачненькі рецепти в сусідів раптом вподобав собі польську мову, то йому просто необхідно починати з цього! Після вивченного алфавіту та пари-трійки слів він сміливо може братися за кулінарію. Тут перед ним відкривається різноманіття способів досягнення бажаного результату: чи то купити кулінарну книгу польською мовою, чи то почати дивитися польське телебачення з потрібною програмою, чи то просто написати в google.pl “show kulinarne” і почати втілювати найвибагливіші рецепти у життя.

Величезним плюсом цієї методики є те, що якщо людина знається на цій справі, то навіть якщо щось буде незрозуміло вона здогадається, порівняє з набутим досвідом. Очевидно, що є і мінуси: можна не зрозуміти якесь слово або поняття і тааааааке накуховарити…:) Але, сподіваюсь, всі вміють користуватися онлайн перекладачем.

2. I know all about cars!

Очевидно, що не всі захоплюються куховарінням. Для сильної половини людства це не завжди цікаво (хоча є любителі приготувати щось смачненьке і серед чоловіків :). Досить привабливою темою для них можуть бути.. автомобілі! Часто можна зустріти людей, що з захопленням обговорюють свої, або навіть і не свої, улюблені Szkoda, Mersedes чи будь-що інше. Якщо така особа загорілась бажанням вивчати англійську мову – то чому б ні? Для того, щоб поєднати приємне з корисним знадобляться мінімальні знання з англійської мови, а саме вміння побудувати фразу “Everything about …cars”. Перед нами повстануть безліч інтернет-ресурсів, з яких треба лише вибрати найкращий для себе!

Подібно до попереднього пункту можемо знайти і плюси, і мінуси цієї методики. Величезним плюсом є те, що людині ПОДОБАЄТЬСЯ те, що вона вивчає. А це неабияка мотивація у справі опанування іноземної мови. Мінусом є те, що термінологія пов`язана з технікою може виявитись надто складною для початківця. Але в цьому випадку вертаємось до плюсів, віднаходимо мотивацію і все повертається на свої місця 🙂

Це лише два приклади того, як саме ми можемо поєднати наше хобі з вивченням іноземної мови. Подібний алгоритм діє в усіх сферах людських зацікавлень. Найголовнішим є те, щоб нам було приємно вивчати іноземну мову. Мотивуймо себе так, щоб не було навчання “з-під палиці”. Отож, якщо Ви ще не поєднали справу свого життя з вивченням омріяної іноземної — починайте скоріш!