10 маловідомих фактів про ЇЇ Величність

queen-elizabeth-record-reign-ftrВона — втілення елегантності і стилю, вона — символ Сполученого Королівства та наймогутніший (хоч і формальний) монарх світу. Не секрет, що Єлизавета ІІ є однією із найпопулярніших осіб Великобританії та монархом, який правив найдовше в історії країни. До ЇЇ 90-річного ювілею ми підготували підбірку маловідомих фактів про найвідомішу королеву сучасності.
1. Єлизавета ІІ була першою жінкою в королівській родині, яка служила у військовому підрозділі. У 1945 році вона приєдналась до Жіночої Допоміжної Територіальної Служби, де вивчала водіння.
2. З 17:30 9 вересня 2015 року королева є монархом, який правив у Великобританії найдовше. Попередній рекорд належав королеві Вікторії.2011-04-22-15-55-04-9-queen-elizabeth-ii-was-crowned-at-a-coronation-cer
3. Єлизавета ІІ — найчастіше подорожуючий монарх в історії Великої Британії. Крім того, здійснивши піврічну навколосвітню подорож у 1954-1954 рр, вони з герцогом Філіпом стали першим британським королівським подружжям, що обпливло земну кулю.
4. Коронація Єлизавети ІІ була найпершою в історії Великобританії, що транслювалася по телебаченню.
5. Протягом 60-х років минулого століття королева мала зустрічі з першою людиною в космосі — Юрієм Гагаріним, першою жінкою в космосі — Валентиною Терешковою та командою американців, які висадились на місяць (Нілом Армстронгом, Едвіном Олдріном, Майклом Коллінзом).1986-michael-leona_2878291k
6. Єлизавета ІІ вільно володіє французькою мовою, тому не потребує перекладачів під час офіційних візитів до Франції.
7. Єлизавета ІІ дуже любить тварин. За весь час правління вона мала більше 30 коргі (порода декоративних собак), а в лондонському зоопарку живуть її подарунки з офіційних візитів до інших країн: пара лінивців, ягуар (з Бразилії), дві гігантські черепахи (з Сейшел), два чорних бобри (з Канади) та слон (з Камеруну).
8. Єлизавета ІІ позувала для понад 130 офіційних портретів, починаючи з 1933 року, коли їй було лише 7 років.
9. Під час правління королеви Великобританіїї в США змінилося 12 президентів, а в Римі — 7 Пап.
10. Імперська корона королеви містить 2,868 діамантів.

автор: Таїса Таргонська