Англійська мова: розпочинаємо семестр, або Повне занурення

people-woman-girl-writing-largeПочаток навчального семестру для студентів часто супроводжується великими очікуваннями та вірою у нові звершення. Як зробити так, щоб віра в успіх не згасала, а очікування справдилися, тобто, щоб курс увінчався гарними результатами?

Ось декілька порад для тих, хто серйозно береться за вивчення англійської:

1. Будьте активними на занятті — використовуйте кожну нагоду висловитися англійською, якщо чогось не розумієте — запитуйте.

2. Не заняттями єдиними. Полюбіть домашні завдання, адже вони є найкращими ліками проти забування матеріалу. Як щойно посаджена рослинка має потребу у волозі, щоб прийнятися, так нова порція граматики чи лексики вимагає вправ, щоб засвоїтися.

3. Час від часу перечитуйте раніше опрацьовані тексти з підручника.

4. Влаштовуйте собі щоденні (!) додаткові воркаути. Жодного дня без англійської! У цьому вам допоможе перелік мегакорисних сайтів:

Learnenglish.britishcouncil.org  — корисна лексика, граматика, аудіо та відео, навчальні ігри, ділова англійська — тут ви знайдете безліч корисного матеріалу для різних рівнів.

Навчальні тексти, аудіо- та відеоматеріали від телерадіокомпаній “BBC”  та “Голосу Америки” .

Engvid.com  – сотні відеоуроків від досвідчених викладачів, які майстерно презентують лексику, граматику, дають корисні поради для тих, хто складатме міжнародні іспити з англійської тощо.

Learnenglishfeelgood.com  — сотні граматичних вправ онлайн для всіх рівнів.

Ego4u.com  — граматика, лексика, розмовні конструкції, бізнес-англійська, правила пунктуації, написання листів та колекція тестів.

Playphrase.me  — можливість поглянути на граматичні конструкції в контексті популярних серіалів.

Perfect-english-grammar.com  – блог викладача англійської мови з поясненнями граматики та десятками граматични онлайн-вправ.

Сommoncraft.com  — колекція коротких пізнавальних відео про технології, соціальні мережі, фінанси та суспільство, у яких можна почерпнути чимало корисної лексики.

Englisch-hilfen.de  – ще один сайт з великою кількістю вправ, тестів та ігор онлайн.

Отже, маємо чимало гарних ресурів для щоденного вдосконалення англійської. Користуймося собі на радість та отримуймо чудові результати!

автор: Зореслава Тарах