Кіт у мішку

hrЯкщо ми все ж вирішили вивчати якусь іноземну мову, то ось ТОП 5 речей, на які варто звернути увагу при виборі курсів чи мовної школи:

1. Сайт

Навіть, якщо інформацію про школу чи курси ми отримали з листівки на вулиці або за допомогою «сарафанного радіо», то сумнівно, що ми одразу будемо бігти за вказаною адресою. Люди епохи Інтернету шукатимуть додаткову інформацію у гуглі Все, що нам виб’є за запитом буде для нас корисне, але, насамперед, це буде сайт школи, курсів чи мовного центру. Сайт – це відображення школи, тому зверніть увагу на його оформлення:

  • Якщо інформація подана хаотично, то ви нічого корисного для себе не знайдете, а лише згаєте час. В цьому випадку варіант лише один – якщо подані контакти, то дзвонимо і запитуємо все, що нам потрібно. Але в ідеалі все ж на сайті повинна бути вся потрібна інформація, аби дзвонити потрібно було лише для її уточнення.

  • Пошукайте на сайті фотогалерею. Чому це важливо? На фотографіях можуть бути приміщення і викладачі, і ви одразу знатимете, в яких умовах проходитимуть заняття.s3.jpg.pagespeed.ce_.XMUphnw5pa_0

2. Відгуки та соціальні мережі

Відгуки про школу можуть знаходитись на тому ж сайті, але пошукайте ще. Це можна зробити у соціальних мережах. Школа, яка веде активне життя в Інтернеті, відчувається «живою», а отже в ній щось відбувається, вона не стоїть на місці, а постійно розвивається і вдосконалюється.

3. Безкоштовні пробні або презентаційні заняття

Навіть, якщо ви подивились фотогалерею на сайті і вам все сподобалось, не втрачайте можливості відвідати пробне безкоштовне заняття, якщо таке звісно пропонується. На цих уроках ви зможете ближче познайомитись зі школою, побачити умови та приміщення, методику викладання і самого викладача та відчути атмосферу на занятті. Ніколи не підписуйте договір одразу, скористайтесь своїм правом на вибір! А якщо курси чи школа такого не пропонує, то тікайте звідти одразу

4. Ціна

Зверніть увагу на ціну курсів і на те, що туди входить. Занадто низька ціна може бути лише маркетинговим ходом, адже насправді курс, за який ви платитимете, матиме 20 занять, за які нереально пройти один рівень іноземної. Інша справа міні-курси. Тому добре подумайте, за що платити. Цінуйте свій час і гроші, адже ціна може дорівнювати і відповідній якості.

5. Знижки та додаткові можливості

Можливо, це не так важливо, але якщо вибирати між школою, яка це пропонує і яка ні, то все ж варто подумати. Інколи ви заплатите за курс, а отримаєте ще багато різних додаткових подарунків у вигляді переглядів кіно чи інших тренінгів.

Мовна школа чи курси – це, в якомусь розумінні, товар, і ви, як клієнт, покупець, маєте повне право купити якісний продукт, тому підходьте до рішення з розумом, щоб не купувати кота у мішку.